17 oktober 2024

Blitz Power krijgt gelijk in hoger beroep over laadpaalontwerp

Blitz Power is verheugd te melden dat het in hoger beroep volledig in het gelijk is gesteld in een rechtszaak die was aangespannen door een concurrent. Het Hof van Beroep in Brussel heeft in een arrest van 23 september 2024 de beschuldigingen van inbreuk op het auteursrecht en slaafse nabootsing afgewezen en het ingeroepen EU-model nietig verklaard.

De zaak begon in 2021, toen Blitz Power werd beschuldigd van inbreuk op een ontwerp van laadstations. Na een lange en intensieve juridische strijd heeft het Hof van Beroep nu geoordeeld dat Blitz Power’s modellen (met en zonder laadpaal) substantieel verschillen en dat de oorspronkelijke beschuldigingen van inbreuk ongegrond zijn. Het hof oordeelde met name dat onvoldoende is aangetoond dat de ingeroepen modellen van de tegenpartij geen bescherming genieten van het auteursrecht en dat Blitz Power’s modellen unieke eigenschappen hebben die hen onderscheiden van die van de tegenpartij.

Alexander Hertsens, CEO van Blitz Power, is bijzonder blij met de uitkomst: “Deze uitspraak is een enorme opluchting en een bevestiging van ons harde werk en de inspanningen van het hele team. We zijn door zeer zware en moeilijke tijden gegaan. Het is ons gelukt om sterker terug te komen en deze uitdaging te overwinnen.”

De juridische strijd die in 2021 begon, heeft een zware tol geëist van het bedrijf. Toch heeft Blitz Power veerkracht getoond en is het erin geslaagd om deze hindernis te overwinnen. Met deze juridische procedure achter ons kan Blitz Power zich nu volledig richten op het versterken van haar positie in de markt en het ontwikkelen van duurzame en innovatieve energieoplossingen. Wij willen onze medewerkers, klanten en partners bedanken voor hun steun tijdens deze moeilijke periode.

Meer nieuws