11 april 2023

Artikel De Zondag: “Morgen maandag: Waarom Tjen zo graag gaat werken”

“Sector in volle ontwikkeling”

Lees het artikel online p.31 op magazine.dezondag.be

KRUIBEKE • Tjen De Nys studeerde productontwik­keling aan de Universiteit Antwerpen. Zijn drijfveer? Verandering teweegbren­gen in de wereld rondom hem en dan het liefst op ecologisch vlak. Bij Blitz Power, een start-up die laadpalen voor elektrische auto’s ontwerpt, bouwt en installeert, voelt hij zich dan ook als een vis in het water.

DOOR MIEKE VERCRUIJSSE

Hoe ben je bij Blitz Power terecht­gekomen?

“Na mijn studies koos ik ervoor om enkele maanden te reizen. lk wist wel dat ik het liefst van al een impact zou hebben op een duurzamere wereld, maar had nog geen idee welke weg ik wilde inslaan. Toevallig viel mijn oog op LinkedIn op een vacature van Blitz Power. Dit bedrijf was exact wat ik zocht: een start-up in een spannende, bloeiende sector. lk twijfelde niet en heb online gesolliciteerd. Vervolgens mocht ik op gesprek. Dat viel reuze mee. Het gesprek van twee uur vloog voorbij en dat zag ik als een zeer goed teken. En ja, ik mocht er starten, intussen ruim een jaar geleden.”

Wat houdt jouw job in?

“Ik sta als productontwikkelaar in voor de research & development van het product. Momenteel ben ik bezig met de vierde revisie van ons product. We ontwerpen laadpalen in een strak design, met degelijke materialen en stevige constructies. Onze laadstations kunnen op verschillende manieren gebruikt warden, bijvoorbeeld bevestigd aan een muur, vrijstaand, gecombineerd met een fietslaadpunt. The sky is the limit. (lacht) Mijn dagtaak bestaat enerzijds uit het ontwerpen van het product, dit gaat van functies bepalen tot computertekenen. Anderzijds bestaat het uit het overleggen met leveranciers over wat we nodig hebben op technisch vlak.”

Wat spreekt je zo aan in jouw functie?

“Het technische luik vind ik zeer fijn en het feit dat ik onmiddellijk veel verantwoordelijkheid kreeg, vind ik echt geweldig. Als schoolverlater is het enorm spannend om deze functie te mogen uitvoeren. Het is een sector in volle ontwikkeling en ik leer voortdurend bij. En natuurlijk is het voor mij ook zeer boeiend om mee te kunnen werken aan de energieshift. Daar ligt ook mijn drive.”

In een start-up hangt vaak een leuke, dynamische sfeer. Is dat ook bij jullie zo?

“Zeer zeker. Hier hangt een down-to-­earthsfeertje en dat is ook de reden dat ik specifiek voor een start-up gekozen heb. Tijdens mijn studies heb ik van werken bij grotere bedrijven kunnen proeven en ik voel een verschil. lk hou ervan om op menselijk niveau te connecteren en dat kan hier zeker.”

Je kiest er bewust voor om op kantoor te werken. Waarom?

“De aard van mijn job vraagt om veel fysiek bezig te zijn met het product, bijvoorbeeld met de prototypes. Anderzijds vind ik het zeer waardevol om vlak bij collega’s te zitten die mijn job kracht kunnen bijzetten. Eens snel naast de monitor leunen en advies vragen aan een collega is voor mij de beste manier om samen te werken.”

Meer nieuws